Historien om ORO Bar & Grill

ORO åpnet dørene i 2000 som ORO Restaurant, og har siden vokst til å bli en av Oslos mest elskede og anerkjente spisesteder. Med et stjernelag satt sammen av mesterkokkene Terje Ness og Rune Pal ble ORO Restaurant raskt kjent som et av hovedstadens aller mest ettertraktede spisesteder av både fagfolk og gjester. ORO var en game changer blant Oslo-restaurantene, med et moderne kjøkken inspirert av Middelhavets «nouvelle cuisine». Dette var delikate, smakfulle og kunstneriske retter man ellers måtte reise langt for å finne.  På mange måter løftet ORO både Oslo og Norge inn i et nytt gastronomisk millennium. Slik ble ORO Restaurant et helt unikt spisested i Oslo og et langt steg videre fra Bagatelle for Ness.

I stadig utvikling

Tanken bak ORO-konseptet var å servere unike retter, basert på gode råvarer, til overkommelige priser i hyggelige omgivelser. Med banebrytende og nytenkende kokker og anerkjente restaurantmennesker med på laget er ORO et prosjekt som er i stadig utvikling. Stjernelaget av kreative kokker gjorde at det også ble nødvendig med lengre, kunstneriske pauser mellom hver gjenåpning, mens Ness og de andre pådriverne tok seg av sine egne restaurantprosjekter og la nye planer for ORO. Derfor har ORO gjennomgått en rekke stenginger og gjenåpninger, hvor restauranten alltid fornyet seg etter ønske fra hovedpådriverne.

Etter å ha gjennomgått en rekke endringer, både i forhold til konsept, meny og navn, ble ORO gjenfødt som ORO Bar & Grill i 2015. ORO Bar & Grill er i dag et uformelt spisested som setter smaksopplevelser og gode priser i fokus.

Spektakulær nyåpning

Da ORO gjenåpnet som ORO Bar & Grill i august 2015, samlet kjøkkensjef Ness flere av sine gamle kolleger fra Bagatelle og sørget for en åpningsfest uten like. Med comeback fra den legendariske kjendiskokken Eyvind Hellstrøm ble nyåpningen av ORO Bar & Grill en ukes lang feiring med gjensyn av retter fra både gamle Bagatelle og nye matkreasjoner fra ORO.

I klassisk ORO-stil stod norske råvarer sentralt og under denne særdeles spesielle kulinariske uken ble det bydd på blant annet kamskjell, kveite, kaviar og villand. Gjestene som tok turen til ORO Bar & Grill under åpningsuken fikk også oppleve Ness sin egen vinnerrett fra Bocuse d’Or i 1999, nemlig en bemerkelsesverdig «marco polo» av due. Til dessert serverte gjestekonditor Sverre Sætre et utvalg av sine lekreste kaker og søtsaker. Den som var så heldig å få et bord under denne helt spesielle åpningen kommer nok aldri til å glemme de unike rettene som havnet på tallerkenen.

Utmerkelser

Et knapt år etter åpning mottok ORO Restaurant én stjerne av den prestisjetunge Michelinguiden som en  «En svært god restaurant i sin kategori». Mens denne stjernen dessverre gikk tapt da ORO stengte dørene for en lengre periode i 2010, fortsatte lovprisingen og de gode anmeldelsene av ORO etter gjenåpningen. I 2015 ble ORO Bar & Grill igjen anerkjent av Michelinguiden, og mottok utmerkelsen «BIB Gourmand» for sitt gode kjøkken og sine utmerkede priser.

Fremtiden for ORO Bar & Grill

Etter en suksessfull åpningsuke og mer enn et år med fornøyde gjester ser fremtiden lys ut for ORO Bar & Grill. Vi streber hele tiden etter å være nyskapende, kreative og å by våre kunder på matopplevelser av de sjeldne. Med et voksende antall norske og internasjonale leverandører er det stadig duket for nye og spennende smaksopplevelser hos ORO.

Med særdeles hyggelige priser og høy kvalitet mottar ORO Bar & Grill stadig flere nye kunder ved siden av det faste klientellet. Ness og de andre ildsjelene bak restauranten håper å en dag kunne utvide ORO-konseptet til landets største byer og dermed bringe kombinasjonen av deilige norske råvarer og spennende internasjonale smaker til hele Norge.

Privacy Policy