Menneskene

Mens maten står i høysete hos ORO Bar & Grill er det først og fremst menneskene som står bak måltidene som fortjener den største æren. Hvert eneste medlem av kjøkkenteamet vårt er håndplukket for sin lidenskap for matlaging, kreativitet og evne til å tenke nyskapende. Med service i fokus er våre servitører og kelnere spesielt utvalgt for sin gjestfrihet, matkunnskap og glede over å servere måltidene med et smil.

Selve drivkreftene og utviklerne av konseptet tilhører toppkokk og eier av ORO Bar & Grill, Terje Ness, samt de prisbelønte kokkene som var med på å starte opp restauranten, Björn Svensson, Sven Erik Renaa og Lise Finckenhagen.

Terje Ness

Terje Ness ble født i Førde i 1968 og er en norsk kokk i verdensklasse. Med en mor som jobbet som diettkokk på sykehuset ble det tidlig klart at han kom til å ta sin karriere i samme retning. Ness gikk i lære ved Sunnfjord Hotell og fikk fagbrev i 1989. Siden har han jobbet på Oslo-restauranten Bagatelle og i 1999 stakk han av med den prestisjetunge seieren i det franske kokkemesterskapet Bocuse d’Or i Lyon. Samme år ble han også kåret til årets kjøkkensjef på Bagatelle.

I 2000 tok Ness over kjøkkenet for nyåpnede ORO Restaurant og har siden vært en drivkraft bak videreutviklingen av restaurantkonseptet. Ved siden av ORO har Ness vært involvert i flere av Oslos anerkjente restauranter, deriblant Haga Restaurant på Haga Golfpark og Onda Restaurant, som han etablerte sammen med kokkekollega Rune Mogens Pal. Han har også samarbeidet med NRK om TV-serien Barnas restaurant, hvor han lærte unge kokkelærlinger å forberede tre-retters måltider. I 2013 splittet Ness lag med Pal og Onda for å fokusere på videreutviklingen av ORO.

Ness har blitt tildelt to Michelinstjerner i løpet av sin karriere, i 2001 for ORO Restaurant og i 2006 for Haga Restaurant. I 2015 mottok ORO Bar & Grill utmerkelsen «BIB Gourmand».

Björn Svensson

Björn Svensson ble født i Sverige i 1976 og er en prisbelønnet kokk med en lang karriere hos Oslos mest anerkjente restauranter. Etter å ha gått i lære i Sundsvall, hvor han også arbeide som pizzabaker, ankom han Norge i 1998 hvor han først jobbet under kjendiskokk Eyvind Hellstrøm på Bagatelle. Deretter dro han videre til London for å samarbeide med Gordon Ramsay. Han fikk tittelen Årets Unge Kokk i 2000, og var med på etableringen av ORO sammen med Ness, Renaa og Finckenhagen samme år. Ved ORO startet han som kjøkkensjef for den daværende tapasavdelingen «Plata».

Sven Erik Renaa

Sven Erik Renaa ble født i 1971 i Trondheim. Med en italiensk restaurantmusiker til far og en mor som jobbet ved Britannia Hotel, bestemte han seg tidlig for å starte en karriere innen restaurantbransjen. Han gikk i lære ved Britannia Hotel før han i flyttet til New York for å arbeide ved Park Avenue Café. Hjemme i Norge ble han raskt kjent som kjøkkensjef ved Brasserie Hansken i Oslo før han startet ORO sammen med Ness, Svensson og Finckenhagen.

I både 1999 og 2006 ble Renaa kåret til Årets kokk og i 2008 hentet han hjem gullmedaljen for Det Norske Kokkelandslag under OL for kokker.

Lise Finckenhagen

Lise Finckenhagen ble født i 1976 og var kokkelærling allerede som 17 åring. Siden har hun utmerket seg som en talentfull kokk og dessertsjef ved Bagatelle. Hun arbeidet sammen med Ness ved flere anledninger og var en del av det vinnende kokkelaget hans ved Bocuse d’Or i 1999. Finckenhagen var med på å starte opp ORO, og har siden blitt et kjent TV-ansikt som «Kokke-Lise» i Frokost-TV. Hun har også arrangert mat- og vinkurs i Toscana og deltok på TV3s MasterChef som ekspertkokk i 2010.

Privacy Policy